hagagarden.se © 2009 

 

Hagagårdens Mathantverk

 

Hagagårdens livsmedelprodukter är till stor del tillverkade av lokala och ekologiska råvaror. I Limas skogar och myrar plockar jag lingon, blåbär och hjortron. Jag har dessutom egen odling av rabarber, vinbär, morötter, jordgubbar och havtorn.

Produkterna pastöriseras och tillverkas med så kort koktid som möjligt för att bevara så mycket smakämnen som möjligt. Hållbarheten är god och inga konserveringsmedel eller färgämnen tillsätts, endast fruktpektin om det behövs.

Svartvinbär/hallonmarmeladen och Morots-marmeladen och  har jag fått silvermedalj för vid SM i Mathantverk som arrangeras av Eldrimmners nationella resurscentrum.

 

Jag bakar olika sorters hårt bröd , stomp och grovt surdegsbröd.

Råg & Dinkel, ett tunnt surdegsknäckebröd med solroskärnor och honung har blivit en succé. Det har bl.a. funnits på ostbrickan på Lammet&Grisen i Sälen i vinter.

Har testat ett recept från 1937 ur boken "Hemkonservering - en modern handbok i konservering av bärr, frukt o grönsaker" nämligen rönnbär i cognac. Spännande smak och vacker gele´ så nu blir det till att hinna före sidensvansarna till rönnbären!! 

 

Chokladpraliner med fyllning från Hagagårdens och Lantbackens produkter, gjord på choklad av hög kvalité finns framförallt till jul och påsk.

 

Är du intresserad av att köpa mina produkter?

Gör ett besök i vår Gårdsbutik i sommar, ring eller skicka ett mail med din beställning!Sortimentslistor för beställning är på G !

 

 

 

 

 

Rabarber - vilken växtkraft!

 

 

 

 

Sortimentslista - bär

marmelad, chutney,

nektar, glögg mm

 

 

 

Sortimentslista- bröd

choklad

grahamsknäcke,  

        surdegsknäcke,   

        delikatessbröd                  

        mm